Brian McFadden

Westlife

De fleste av oss husker sikkert Westlife, det meget populære boybandet som dukket opp på slutten av 90-tallet og var på toppen av alle mulige hitlister etter millenniumsskiftet. Bandet besto av flere talentfulle unge menn, og de gikk raskt inn i historiebøkene etter sine verdensturneer og bestselgende album. Westlife solgte over femti millioner album gjennom sin karriere! De fem artistene solgte som varmt hvetebrød – man kunne neppe finne et soverom i Norge uten en av Westlife-guttene hengende på veggen (i 2002, f.eks.). Alle husker sangen «Against all odds» med Mariah Carey, eller den vakre låten «If I let you go» fra 1999. Brian McFadden var en av hovedpersonene i Westlife, men når han så muligheten til å starte en solokarriere, tenkte han langsiktig og hoppet av boybandet i 2004. Westlife eksisterte fortsatt helt frem til 2012, og samlealbumet «Greatest hits» fra 2011 gikk rett til toppen av den irske albumlisten.

Solokarrieren

Etter å ha forlatt Westlife, hoppet Brian McFadden rett inn i solokarrieren. Han skrev kontrakt med Sony, og slapp ut sin første singel samme år. Sangen «Real to me» ble straks nummer 1 i både Storbritannia, Irland, Danmark og Norge. McFadden er opprinnelig fra Irland, derfor har han alltid nytt en spesiell form for popularitet i både Irland, Skottland og Storbritannia generelt. McFadden har kanskje aldri klart å oppnå en like stor gjenkjennelse som under hans år i Westlife, men hans album selger fortsatt bra og han er stadig aktiv både som sanger og som låtskriver. Solokarrieren har vist seg å være særdeles lukrativ for dette stortalentet, altså kan man trygt si at han gjorde rett når han hoppet av Westlife rimelig tidlig. De andre bandmedlemmene har ikke hatt like stor suksess som denne kjempen av en artist.

TV-karrieren

Brian McFadden er alltid selvsikker og sjeldent diskré, derfor har han stadig vært en populær TV-personlighet. Vi liker mennesker som sier det de tenker og gjør det de sier. McFadden har kanskje vært noe overlegen ved enkelte tilfeller, men ellers har han frydet folk med godt humør og et evig smil. Samtidig som han jobbet med sine soloalbum og singler, var han med på diverse TV-program fra og med 2008 og frem til våre dager. Det startet i Australia, der han både fikk være en av kommentatorene i et fotballprogram og en dommer i australske Idol. Et par år etter var han dommer i et australsk talentshow, men til slutt måtte han hjem til Europa. Fra og med 2014 er Brian McFadden en TV-kjendis man stadig legger merke til. Han har hatt sitt eget TV-show, vært en del av flere talentshow, og danset sammen med kona (eks-kona) Vogue Williams i en engelsk versjon av Skal vi danse.

Fire album

Brian McFadden er kanskje både låtskriver og skuespiller, men først og fremst er han en artist. En sanger, med god forståelse for musikken. Han har sluppet album med jevne mellomrom helt siden han tok farvel med Westlife, og den seneste platen ble sluppet i 2013. Irish Son fra 2004 ble et populært album, Set in Stone fra 2008 fikk gode tilbakemeldinger, mens Wall of Soundz fra 2010 inneholdt singelen «Just Say So» som var nummer 1 i tre uker. Det siste albumet, The Irish Connection fra 2013, ser McFadden gå tilbake til sine irske røtter. Her får man servert sanger som «Black Is The Colour» med Sinead O’Connor og «All I Want Is You» med Ronan Keating. Samler man folk med slike fantastiske stemmer på ett og samme album, vet man at noe godt venter. Noen av fansen mente at Brian McFadden var på vei bort fra popmusikken, men den irske kjendisen bryr seg neppe om slikt – han eksperimenterer med sitt talent.