Kristian Valen

Kristian Valen – komikeren

Kristian Valen er en meget spesiell personlighet. En person som alltid har sett lyst på livet og prøvd å spre positivet rundt seg. Han kunne hatt en strålende karriere innen sport, men han fant det ikke nok underholdende og valgte å ikke følge i farens fotspor (faren spilte for Viking i mange år). Fra og med tidlig alder har Kristian Valen tatt seg godt ut på scenen. Mangelen på scenefrykt gjorde ham ypperlig egnet til underholdningsbransjen – derfor begynte han allerede som tenåring å opptre i Rogaland Teaters barneteater. Etter hvert ble han programleder på den lokale radiostasjonen, og derfra var veien kort til berømmelse. Han skapte egne sketsjer og moret folk med morsomme kommentarer og fortellinger, noe mange valgte å lytte. Deretter kom millenniumsskiftet, og like før han fylte tretti fikk Kristian Valen sine egne programmer på kjente, norske TV-kanaler. Valen TV og Valens frokost-TV ble spesielt populære, men det var ikke før TV-serien Valens Rikskringkasting dukket opp i 2012 at Kristian virkelig gikk inn i historiebøkene. For denne komiske serien ble han kåret til Årets morsomste under Komiprisen.

Kristian Valen – artisten

Morsomme herr Valen er en talentfull artist, noe som kom frem i veldig tidlig alder. Han kan forandre hele sin personlighet i løpet av et blunk og fremstå som helt ulike karakterer – nettopp derfor har hans sketsjer fått så stor oppmerksomhet fra media. Dette har dessuten speilet seg av på hans lansering av diverse CD-er. For ja, Kristian Valen er også en vellykket artist her i landet. Han skaper morsom musikk i sin beste stil, og dette har han holdt på med rimelig lenge. Mange husker «Sibbe fra Sandnes», som fikk sin egen plate i 1996. «Sibbe» skapte flere album på slutten av 90-tallet, og kom ut med en samling av sine beste sanger nå nylig i 2009. Kristian Valen har også gitt ut albumet Listen When Alone i 2004 og Blessed by a Woman i 2011. Den førstnevnte var hans første alvorlige CD, og inneholdt flere vakre sanger på engelsk – blant annet storfavoritten «Still Here».

Kristian Valen – regissøren

Som sagt har Kristian Valen nytt godt av sine TV-programmer, og det er veldig tydelig at han har et øye for scenekunsten. Han vet hvordan man skaper spennende film, hvordan man maner inn seerne og gir dem akkurat det de trenger. Gjennom store deler av 2000-tallet har Valen vært aktiv, spesielt på TVNorge. Det var der han fikk kjøre sitt første humorprogram i 2003, kalt Valen TV. Er du glad i norsk humor og satire, husker du sikkert de morsomme sketsjene. Tre år etter kom Valen & de etter fjøstid, og tre år etter der igjen kom Valens Frokost-TV. Alle disse satte ham opp selv og organiserte innspillingen slik at alle i studioet følte seg verdsatt. Valens Rikskringkasting var hysterisk morsom, og i 2014 kom hans siste prosjekt på banen – Kanal Valen, også denne på TVNorge. Tulle-intervjuer, parodier og latterliggjøring av kjendiser sto på menyen, noe ingen andre komikere hadde turt å gjøre tidligere. Valen var banebrytende og gjorde humor til et våpen.

Kristian Valen – den spesielle personen

Følger man med på aviser som Se & Hør, har man sitter lest en del om Kristian Valen. På grunn av hans spesielle personlighet har mediene elsket å følge ham gjennom alle år. Han har funnet på mye rart og vært rimelig aggressiv til tider – dette fordi Valen ikke bryr seg om hva folk mener. Han gjør det han mener er rett, og sier akkurat det han tenker. Det er dette vi setter pris på i ham som personlighet, det er dette vi venter på når hans TV-program dukker opp på skjermen. Blant annet har Kristian Valen skutt i stykker sin egen dusj med maskingevær noen år siden, og ble pågrepet med våpen iført kamuflasjebukse på Aker Brygge i Oslo nå i 2016.