Kurt Nilsen

Det første idolet

Kan du huske tilbake til den aller første sesongen av Idol? Det var helt tilbake i 2003, og en rekke spennende artister fikk være med. Showet tok Norge med storm, fordi det viste at hvem som helst kan vinne. Det spiller ingen rolle hvem du er og hva du driver med. Alt du trenger er en fin stemme og en forståelse for musikk. Kurt Nilsen ble et perfekt eksempel på dette. Når mannen gikk ut på scenen, sammenlignet mange ham med en hobbit. Men så fort han begynte å synge, var det som om hele verden sto stille. Fuglene sluttet å kvitre, bølgene sluttet å slå inn mot land. Tiden eksisterte ikke – alt man kunne føle var den eventyrlig vakre stemmen til Kurt Nilsen. Over en million nordmenn fulgte med på Idol det året, og de aller fleste visste tidlig hvem som skulle vinne. Kurt Nilsen er et unikt talent. Det aller første Idolet. Den første til å bevise for hele Norge at man finner utrolige sangstemmer overalt. Kurt Nilsen var strålende også i finalen, og hele Chateau Neuf i Oslo var på randen til å gråte når han endelig vant finalen.

Verdensidolet

Etter den første sesongen av Idol ble vinnerne fra hele verden satt mot hverandre i et slags Verdensmesterskap kalt World Idol. Kurt Nilsen representerte Norge, og klarte straks å bevise nok en gang at han har noe ingen andre har. Hele verden fulgte med, og Nilsen sang dem alle i senk. Hans kraftige stemme skilte seg fra alt annet i konkurransen, og første nyttårsdag 2004 ble han verdens første World Idol. Du kan tro hele verdens plateselskap ville tilby ham en kontrakt! Etter mye om og men valgte Nilsen å samarbeide med Sony BMG, et klokt valg som skulle vise seg å være avgjørende for hans fremtidige karriere.

Spellemannprisen

Samme år Kurt Nilsen vant Idol, slapp han singelen «She’ so high». Stortalentet ble straks invitert til Spellemannprisen, som han suverent vant. Singelen ble «Årets låt», og Nilsen hadde så vidt varmet opp. Etter å ha blitt World Idol, slapp han singelen «My Street». På nytt fikk han en utmerkelse under Spellemannprisen (2004), denne gang som «Årets hit». Samlealbumet Hallelujah Live, som vi kommer til litt lenger ned, ga den norske artisten en ny Spellemannpris. Dette var for sangen «Hallelujah» (lagd av Leonard Cohen). Tre Spellemannpriser på fire år er ingen liten bragd, dette er en meritt som ytterst få artister kan skryte av.

Samlealbum

Kurt Nilsen er fortsatt aktiv i musikkbransjen, og samarbeider gjerne med andre artister. Han har holdt konserter og spilt inn sanger med store norske navn – blant andre Espen Lind og Alejandro Fuentes. Sammen med Askil Holm spilte de inn et samlealbum kalt «Hallelujah Live», der de sang ulike kjente låter på sine egne måter. Albumet ble straks en klassiker, og mange eldre sanger ble på nytt populære blant de yngre lytterne i Norge. Sytten flotte sanger fra våre elskede artister er nok til å si at denne skiven bør stå på alles hyller.

En ordentlig god person

Det spesielle med Kurt Nilsen er nok hans personlighet. Denne mannen er virkelig en unik karakter. Han er så snill som man kan bli, og har ikke blitt forandret i det hele tatt av kjendisstatusen. Han er fortsatt den samme Kurt Nilsen som var så sjenert første gang han gikk ut på scenen i Idol. Han er fortsatt den samme smilende mannen som alltid snakker med søt, lindrende stemme. Det er dette som skiller Kurt Nilsen fra alle andre. Artisten har ikke bare en unik røst, han har også et unikt sinn som virker urokkelig foran de utallige fristelsene kjendisstatusen fører med seg. Han har kjøpt drømmehuset til kjæresten og er nok lykkelig i sin idylliske tilværelse.