Melanie C

Spice Girls

De aller fleste av oss vet veldig godt hvem Spice Girls. Vi husker dem alle – Scary Spice, Baby Spice, Posh Spice, Ginger Spice og Sporty Spice. De fem vanvittig vakre jentene var blant de første eksemplene på ekstremt godt sammensatte jenteband som dukket opp på 90-tallet og dominerte store deler av musikkindustrien. Spice Girls ble raskt til en verdenskjent sensasjon, og den dagen i dag er det ingen som har slått deres salgsrekorder. Deres aller første album solgte over tretti millioner kopier, og totalt har jentene solgt over åtti millioner skiver gjennom sine nesten tyve år på scenen. De har gått fra hverandre og gjenoppstått, gitt konserter og album for deretter å gå tilbake sine private liv. Melanie C var en av disse mirakuløse jentene, og Sporty Spice holder på med sin karriere den dagen i dag. Melanie C, eller Melanie Jayne Chisholm som er hennes fullstendige navn, har jobbet med sin solokarriere siden 1998, når hun debuterte i en singel med Bryan Adams. Siden dess har hun vært innom det aller meste, til og med prøvd seg som skuespiller. Les videre og finn ut er om denne superstjernen og hennes uavhengige karriere.

Red Girl Records

Etter å ha jobbet mange for det store plateselskapet Virgin valgte Melanie C å gå sin egen vei. Hun avsluttet kontrakten med Virgin og stiftet sitt eget selskap kalt Red Girl Records. Alt i alt har Melanie C vært aktiv siden 1994, altså har hun over tyve år med musikk bak ryggen. Samtidig er artisten kun 43 år gammel, og har fortsatt mange gode år igjen i vente. Red Girl Records kom på plass i 2004, og hun har gitt ut egne album gjennom sitt eget plateselskap. Smart gjort. Hun har solgt over tolv millioner plater siden Spice Girls gikk fra hverandre, og platen «Version of me» kom ut så sent som i 2016. Den fikk dessuten veldig god kritikk av diverse musikkmagasin, og det er denne platen hun presenterer i den kommende turneen som vi kommer til litt lenger ned på denne siden.

Som skuespiller

Melanie C har helt klare talenter innen scenekunst, ikke bare musikk. Hun fikk mange tilbud om å være med i film gjennom sin lange karriere som musiker, men takket nei til de aller fleste tilbudene. Dette fordi stjernen i stedet ville prøve seg i teateret. Hun har prøvd seg i musikaler og vært med i et par ukjente filmer, men har samtidig samarbeidet tett med andre prosjekter innen filmindustrien. Blant annet har hun skrevet musikk for flere dokumentarfilmer og vært med som assistent The X Factor. Etter mange år foran utallige kameraer og med null frykt for scenen er det ikke overraskende at Melanie C har klart seg bra innen teater og drama. Hun ser helt naturlig ut når hun er omringet av utallige mennesker, og hennes mange talenter har fått leve i beste velgående.

Konserter

Etter at Spice Girls gikk fra hverandre, valgte de fleste av jentene å forfølge solokarrierer. Melanie C er en av de som virkelig har lykkes med dette. Hun har vært ute på flere turneer og avholdt hundrevis av konserter siden 1999. Totalt snakker vi om seks ulike konsertturneer gjennom de siste 17 årene, og en turné til er faktisk på vei! Som vi nevnte ovenfor har Melanie Chisholm nylig sluppet et nytt album, og det er dette hun kommer til å markedsføre i 2017. Turneen kalt Version of Me vil gå verden rundt, men planen er ikke helt klar enda. For øyeblikket er turneen organisert frem til april, der hun skal rundt omkring i England og holde konserter. O2-arenaen i London vil garantert være fullsatt når Sporty Spice kommer til byen, og det er her vi anbefaler våre lesere å reise dersom de får lyst til å høre Melanie C synge live.