Christian Walz

Svensk musikkmester

Sverige har skapt utallige musikkstjerner gjennom tiden. Svensker er kanskje generelt veldig musikalske, og populariteten rundt svenske artister har vært konsekvent høy helt siden ABBA-tidene. Det spesielle med svenske artister er nemlig at de vier sitt liv til musikken. De fokuserer ikke på penger – de gjør det de ønsker og skaper musikk for egne ører, noe mange musikkelskere setter pris på. Dette gjelder selvfølgelig også Christian Walz, hele Nordens favorittsanger. Christian Walz har vært aktiv helt siden 90-tallet og holdet fortsatt på den dagen i dag. Hans flotte stemme og utrolige talent har banet ham vei oppover i musikkbransjen. Han begynte kanskje beskjedent, men så fort han ble kjendis fikk han friheten som kreves for at artister skal kunne utvikle seg i alle retninger. Christian Walz ser musikken som sin religion, og bruker all sin tid på å promotere musikk i svenske (og nordiske) hjem. For øyeblikket er han både en artist, låtskriver og musikkprodusent – akkurat som de største navnene i musikkbransjen der ute. Han har et øye for talenter, og vet hvordan man skal nå ut til folk gjennom sine dype tekster. Helt siden debutalbumet kom ut i 1999 har man sett en fantastisk utvikling i kvaliteten bak hans sanger og musikk.

Karrieren som låtskriver

Man så fra hans tidligste verk at Christian Walz hadde et talent for låtskriving. Mens de fleste andre popartister valgte å synge det de fikk beskjed om, har Walz alltid skrevet sine egne låter. Dermed merker man hans lidenskap for yrket. Sony Music var tidlig ute med å kapre dette stortalentet, og han skrev kontrakt med dem allerede i 1997, to år før hans debutalbum ble sluppet. Med hitsingler som Sentimental på toppen av salgslistene kunne han bruke god tid på sitt neste album, og når platen «Paint by Numbers» kom ut var det liten tvil om at Christian Walz hadde en strålende karriere foran seg. Hitene «Never be afraid again» og «Wonderchild» ga ham flere nomineringer under Grammy, og sikret ham tittelen «Årets beste pop» samme år (2004). Siden dess har han gitt ut tre album til, men de oppnådde ikke samme høye posisjoner som hans første lanseringer. Dette kan skyldes at Christian Walz begynte å fokusere på andre ting. Blant annet var det han som skrev teksten til sangen som vant svenske Idol i 2010.

Musikkprodusenten Walz

Selv om Christian Walz fortsatt jobber med Sony Music, har han valgt å satse på egen musikkproduksjon, der han leter etter spennende artister og hjelper dem på deres vei oppover i musikkbransjen. Han har allerede gitt en hjelpende hånd til flere talentfulle svensker, men det var sammen med Veronica Maggio at han nådde en ny høyde i sin karriere. Walz produserte nemlig hennes tredje album, som ble sluppet i 2011 med navnet «Satan i gatan». Albumet ble nemlig en stor suksess, og både artisten og produsenten ble straks nominert til Grammy i Sverige. Året etter vant de to prestisjefylte utmerkelser sammen – Veronica Maggio ble «Årets komponist» mens Christian Walz ble utropt til «Årets tekstforfatter». Dermed oppnådde han en status både som artist, låtskriver og musikkprodusent. Høyere opp på skalaen i musikkbransjen kommer man ikke.

Christian Walz har klart å holde seg noenlunde utenfor medienes søkelys etter at han ble hele Sveriges favorittkjendis, derfor ser man ikke mye om ham i nyhetene. Han jobber hardt bak teppet og produserer album sammen med lovende talenter. Siden han aldri viker unna en utfordring, vil vi sikkert se den svenske artisten, tekstforfatteren og musikkprodusenten håve inn flere utmerkelser i årene som kommer. Han er fortsatt ung, fortsatt full av energi og skilte seg nettopp fra kona. Walz vil garantert overraske oss enda mer i fremtiden!