Ravi & DJ Løv

Hele Norge forelsket seg i Ravi & DJ Løv når den vanvittig festlige, energiske sangen «Utadæsjælåplevelse» dukket opp på TV-skjermene. Men hvem er egentlig menneskene bak duoen? Hvor har de navnet sitt fra? Hvor bor de, hvem er de, og hva for et språk er det de bruker? Les videre for å finne ut alt du trenger om Ravi & DJ Løv, de to moroklumpene som fortsetter å spre positivitet og god atmosfære gjennom sine sanger.

Ivar Christian Johansen – Ravi

Om du lurte på hva Ravi står for, må vi dessverre skuffe deg – Ravi er rett og slett «Ivar» baklengs, altså ligger det ikke noen spesiell fortelling bak det underlige navnet. Ravi startet sin musikkarriere veldig tidlig, og hadde alltid en egen sjanger i hodet. Allerede som 18-åring startet han bandet Jaga Jazzist, men la den ideen på hylla etter debutalbumet i 2001. Deretter spilte han på keyboard i flere alternative norske band, inntil han til slutt startet samarbeidet med sin gamle venn Anders Løvlie. Samme år var han med på albumet til Folk & Røvere, og mange mener at det er der han fikk sin første inspirasjon. Her dukket sangen «Utadæsjælåplevelse» opp for første gang, og interessen rundt den unike artisten begynte å vokse. Det spesielle med Ivar Christian Johansen er at han skriver sine tekster på noe han selv kaller «ravisk». Ravisk er i bunn og grunn tradisjonell oslodialekt, men skrevet akkurat som det høres ut. Dette kalles lydskriftuttale, og for inkluderingen av visse ord fra Vestfold har han fått Norsk Målungdoms dialektpris.

Anders Løvlie – DJ Løv

Den andre delen av Ravi & DJ Løv, er selvsagt herr Løv. Også her bærer ikke navnet noen spesiell betydning, selv om mange kanskje tror at «Løv» er en fornorsking av ordet kjærlighet på engelsk (love). Neida, DJ Løv er Anders Løvlie, og også dette er en personlighet du bør legge merke til. Hans spesielle sans for rytmer og musikk generelt ga duoen suksessen de trengte. Anders Løvlie var straks på plass når Ivar ville skape et spennende, nytt album i en sjanger ingen visste eksisterte. Kall det poprock, kall det elektrotango, kall det hva du vil – Ravi & DJ Løv tenker i helt andre baner enn sjangere og nisjer. Det er forresten spennende å se at Løvlie har begitt seg ut på en helt annen karriere etter å ha blitt rik fra albumene og singlene til duoen. DJ Løv har nemlig blitt jurist, og forsker nå om dagen innen strafferetten. Kanskje la du merke til ham under NOKAS-rettsaken, der han var en av medforsvarerne.

Utadæsjælåplevelse

Ravi & DJ Løv slapp flere album og singler gjennom årene, men det var «Utadæsjælåplevelse» som virkelig banet vei for dem i musikkbransjen. Dette var en låt Ravi hadde skrevet noen år tidligere, men med hjelp av litt elektronisk magi fikk DJ Løv sangen til å bli en virkelig hit. Slik musikk hadde man ikke hørt før i Norge, og den spesielle teksten skrevet på et nytt skriftspråk ble diskutert i alle hjem landet rundt. Ravi & DJ Løv ga ut til sammen to album, henholdsvis i 2004 og 2005, samt en rekke singler som alle solgte i hytt og pine.

Spellemannprisen

Ingenting betyr mer for artister i Norge enn Spellemannprisen. På toppen av sin karriere, i sitt beste gullår med flere singler og et nytt album, klarte Ravi & DJ Løv endelig å kapre til seg denne prestisjefylte utmerkelsen. De ble nominert til hele tre ulike priser under Spellemann 2005 – beste popgruppe, årets hit og årets musikkvideo. Med slike meritter bak ryggen kunne de to spesielle artistene virkelig slå seg løs og eksperimentere. De beviste for hele landet at man kunne skape musikk i en helt egen sjanger, uten å måtte sikte seg inn på visse aldersgrupper eller nisjer.